söndag 15 juni 2014

En dag vid stranden

Idag bestämde vi med Fia och Jimmy att vi skulle åka till Lager 157 och därefter till stranden. Tiden sprang iväg och vi åkte inte därifrån förens runt 17, barnen lekte så himla bra, kanske inte så konstigt eftersom det var första gången vid stranden i år för alla barnen. 
Elvis älskade det! Vi satte honom vid strandkanten med en spade och där satt han bra länge innan han tillslut tog sig ut i vattnet. Inte en min rörde han och fortsatte bara längre ut och tillslut vidare till alla leksakerna. Vår badkille, bådar gott för sommaren:). 

På Lager 157 hittade vi lite granna. Jag och Elvis blev utan, men Roine köpte tre t-shirtar och ett par solglasögon, Maja två leggings och en kjol och Hilma fick en kjol och ett linne och detta betalade vi 610kr för, helt okej:). Vi åt även lite lunch där innan vi for vidare till Veckeln. 

Här kommer en bildbomb från tiden på stranden.
När vi kom hem hade Hilma bestämt att hon skulle laga mat till oss. Hon vill gärna vara med ni vi lagar mat och idag hade vi tänkt äta lax, potatis och sås och vi tänkte att det var en bra början. Så hon gjorde allting, från början till slut. Vi var visserligen med och berättade vad man kunde krydda såsen och fisken med, men annars gjorde hon allt själv. Sen ville hon att vi skulle sätta betyg på henne och självklart fick hon höga betyg;). 
Elvis däremot verkar matstrejka nu för tiden. Så fort vi närmar oss med skeden så vänder han bort huvudet och det går inte att få in maten, hur många gånger vi än försöker. När han får burkmat och vägrar den, har vi provat att gett honom vår mat istället, ibland går det bättre men inte alltid. Idag fick han vår mat från början men det dög inte heller utan han vände bort huvudet hela tiden, tillslut ställde jag skålen framför honom och efter en liten stund åt han. Det slutade med att det var lax och potatis överallt och det blev badkaret direkt för den mannen. Ni som följer mig på instagram kan se resultatet av det! Så är det det enda sättet att få honom att äta någonting, att han ska äta själv, då kan vi ju inte vistas bland folk och det lär gå åt flera ombyten per/dag på den killen. 


Inga kommentarer: