onsdag 5 januari 2011

2011-01-05

Igår gick dagen i ett och kvällen spenderades med min almanacka, nya schemat och dagis tider. Herregud, ska man någonsin lära sig dessa tider, tror det är näst intill omöjligt. Ingen vecka är den andra lik, så det gäller att ha allt uppskrivet så man inte missar något. Det känns just nu som att det kommer ta tid att ta sig till och från jobbet och innan man är hemma. Maja ska lämnas till mamma vissa dagar innan Hilma och vissa dagar tvärt om.
Vi började också fundera lite på Roines födelsedag och festen han vill ha. Mat- buffe eller 3-rätters?! Vilka ska han bjuda till festen, måste man bjuda på något där och i så fall vad?!

Efter lunch hade Hilma och jag en klipptid att passa och efteråt hade vi bokat fika hos mamma. Lite för att Hilma skulle ha något att se fram emot och en liten muta för att det skulle gå lite lättare att klippa henne, eller att få henne att sitta i stolen överhuvudtaget. Vi hade pratat om detta sen vi bokade tiden för ca en vecka sedan och hon ville att jag skulle klippa mig först och så blev det. När det var hennes tur hoppade hon upp i stolen och det var inga sura miner alls, utan det gick jättebra. Så himla skönt och äntligen blev hon av med den långa luggen. Så det var första gången vi inte behövde tvinga henne, bara en liten muta om fika efteråt.
Vi gick till mamma innan och lämnade Maja, så fick hon sova där i lugn och ro medan vi gjorde oss fina.
När vi åkte därifrån var vi en skidhjälm och ett par skridskor rikare, mina gamla. Båda är jättefina och duger gått och väl till henne. Onödigt att lägga ut massa pengar på något som är så fint. Så nu ska det sportas=).
Vi bestämde även med mamma och pappa att vi ska till Båsenberg med dom på fredag efter att Roine slutat jobbat. Så vi kommer antagligen iväg runt lunchtid, men jag tror att någon timme eller två räcker gått och väl åt Hilma första gången. Så det blir spännanade att se hur detta går, det är ett år sen sista nu. Det är bra om hon hinner stå på skidorna och träna lite innan Åre.

Vi pratade även en del om Åre igår kväll. Så då bestämde Roine och jag att vi tar barnen i bilen dit och inte åker tåg eller flyg med dom. Men istället åker vi tidigt på morgonen, runt tre på natten. Så då sover de de första timmarna och så blir det lagom att stanna och äta frukost när de vaknar och så åker man en stund till och stannar och äter lunch någonstans. Sen är det inte långt kvar. Vi får helt enkelt gå och lägga oss tidigt och sova några timmar innan tre. Roine säger att han laddar med kaffe och energidryck så kan han köra. Vi känner att det är värt det, för att slippa att de tröttnar och tjatar innan vi åkt några timmar. Vi ska ändå sitta i bilen i ca 10h. Sen har vi planerat att stanna en längre stund vid lunch, så de hinner springa av sig lite. Efter det sover Maja (förhoppningsvis) en stund till och Hilma är inte lika svår att underhålla som Maja. Det är lite svårare att förklara för henne att man måste sitta stilla och vi kommer inte fram fortare för att man skriker.
En spännande resa, men det kommer helt klart bli en underbar vecka tillsammans med familjen, så det är värt det!

Inga kommentarer: