tisdag 5 januari 2010

Utflykt i minusgrader

Idag hade Jos, Gustav och jag bestämt att vi skulle göra en liten utflykt till en pulkabacke med lite matsäck, så Hilma (och Gustav) fick åka lite snowracer. Vi tvekade lite eftersom det var ca -17 grader ute, men vi bestämde oss för att ta på oss en massa kläder och göra ett försök. Vi bestlutade att vi skulle stanna i Valla, så vi inte hade så långt hem.

Allt gick bra hela vägen dit och efter Gustav och Hilmas första åk tyckte Hilma att det var dags för fika. Eftersom hon vägrade att ge sig och inte ville åka mera snowracer, så fick hon en kaka (muta). Detta hjälpte inte henne att få tillbaka hennes humör utan det gick bara utför. Vi plockade fram kokkorven ur termosen och Gustav och Hilma började äta...allt slutade med att Hilma ville ännu mera hem, så det var bara att packa ihop allt och traska hemåt. När vi äntligen var hemma igen så ville hon bara sova, så jag gick upp med henne och hon somnade på en gång. Det var första dagen sen nyårsafton som hon sov på dagen. Så helt utan middagsturen klarar hon inte...kan jag tycka är rätt så skönt=). Vi får se hur lätt hon somnar nu ikväll, Roine läser just nu saga. Sover hon inte på dagen somnar hon på en gång vid 18.30, vilket är rätt så skönt också.
Från och med nästa vecka så kommer hon gå på dagis tis-tors mellan 8.30-13.30 och då kommer hon inte att sova,det har hon inte rikigt tid med det då. Så kanske på fredagarna veckorna framöver kommer tröttheten ifatt henne och hon behöver sova en stund. Vi får vänta och se hur det blir.

Nu är det dags att slänga ut granen. Satt och tittade på den igår kväll och undrade vad det var för fel på den!? Alla ljusen lyser inte uppåt längre utan rätt ut från granen. Grenarna orkar inte riktigt hålla upp ljusen längre och så fort man petar på en gren rasar alla barren av. Så ikväll åker den ut, hur nu detta ska ske på lättaste sätt. Roine har nog en bra lösning på detta problem, kanske så bra att jag kan sitta och titta på=).

Inga kommentarer: