måndag 5 maj 2014

Gårdagen på Grönan

Vi lämnade Valla igår strax innan halv åtta och bestämde oss längst vägen att parkera på Djurgården. Först hade vi tänk att stanna en bit utanför och ta tunnelbanan och färjan dit istället, men det var inga som helst problem att köra hela vägen fram. Troligtvis berodde det på att det var söndagmorgon och inte så mycket trafik. Parkering fanns det också gått om när vi kom dit, det tog bara 2h så var vi framme vid Gröna Lund, jätte smidigt. Så vi var där innan 10 och kunde vara inne på Gröna Lund de två timmarna Coca-Cola hade abonnerat stället. Så vi hann åka en hel del under den tiden och det var inte alls mycket folk efter lunch heller. Många gånger när man skulle åka någon av de större attraktionerna så var det bara någon minuts väntetid, den enda som var lite längre kö till var Vilda musen. En berg och dalbana som Hilma ville åka flera gånger, där sitter man fyra stycken i en vagn, perfekt för Hilma, jag, Roine och pappa. Hon är inte speciellt rädd längre, men var bestämd över vad hon ville åka och inte åka. Hon trivs verkligen på såna här ställen, värre är det med Maja. Hon åkte lite granna, men det konstiga med henne är att hon kan åka kaffekopparna och bläckfisken, de som snurrar jättemycket, men tuff tuff tåget som är en liten berg och dalbana, den gick inte! Inte förrän på eftermiddagen, då gick det bra, då satt Hilma och hon i varsin vagn och åkte. Ingen stress och press här inte, bara hon får ta det i sin tackt så går det bra. 

Tyvärr var vädret inte jättebra. Det var riktigt kallt och fast barnen hade fyra tröjor, vantar och mössa som frös de när de stog stilla. Och mellan varven så haglade och snöade det, som tur var gick det över lika fort som det kom och så kom solen fram istället. När den väl var framme så var det ganska skönt. Det gick ändå bra, men några grader varmare hade inte gjort något. 

Vår egna Pettson och Findus! Som tur var de på semester och när Maja fick höra detta så panikskrek hon i Pettsons hus och skulle gå ut, hon är livrädd för alla utklädda varelser. Hilma var likadan när hon var i Majas ålder och det har gått över nu, så vi får hålla tummarna att den rädslan försvinner för henne med. 






Vi kollade även på en pirat show strax innan vi åkte hem, jätte lite folk men den var riktigt bra och underhållande. Elvis satt som förtrollad, han kollade och lyssnade och så fort det spelades musik började han att dansa, sötnos. 

Farfars bilar och kaffekopparna var de sista karusellerna de åkte innan vi åkte hemåt. Vi stannade även till på IKEA och handlade lite och åt även kvällsmat, perfekt. Så det blev en sen kväll igår, men väldigt nöjda barn och vuxna. Eftersom vi fick gratis åkband tog även mamma ett och kunde åka med barnen, något hon inte gör annars. Så det var roligt, barnen gillade det. Även vi vuxna, jag, Roine och pappa hann åka en hel del och turades om att åka med barnen och själva, innan vi åkte hem åkte Roine och jag berg och dalbanan tre ggr, eftersom det inte var någon kö alls, bara att hoppa på. Så grymt kul! 


En väldigt lyckad dag på Grönan med familjen och mamma och pappa! 

Inga kommentarer: