lördag 10 maj 2014

Elvis tar visst sovmorgon

Jag vaknade för en liten stund sedan och upptäcker till min stora förvåning att barnvakten som står vid Roines säng fortfarande är tyst. Alltså har Elvis inte vaknat än, klockan är halv 9 och han sover än!!?? Vi la honom vid 19.30 igår och han har sovit 13h utan välling och att vi varit uppe hos honom. Han vaknade till vid 05.30, men somnade själv om. Han har sen en tid tillbaka sovit hela nätter och utan välling, men oftast vaknar han vid 7. Det här slår alla rekord! 

Det enda tipset jag kan ge er är att sluta ge mat på natten, vid rätt ålder såklart. Vi gav Elvis vatten när han vaknade till och max en gång/natt fick han ersättning. Det funkade, men det tog sin lilla tid och vaknar han till på natten nu så får han fortfarande lite vatten. För det är väl som de säger, att barn ska inte behöva äta på natten. Sen tror jag en stor del av att han sover så bra också är att han sover i eget rum, han blir inte störd av oss. Alla våra barn har sovit i eget rum från ca 4mån, Elvis lite längre eftersom hans rum ligger en bit ifrån vårt och därför fick sova hos oss lite längre. Men med hjälp av barnvakten, så går det jättebra.

Tänk, för bara några månader sen var det ett helvete och vi fick honom inte att sova på kvällarna och så vaknade han massor utav gånger på natten. Så till alla er som brottas med jobbiga nätter just nu, de går (förhoppningsvis) över och man glömmer de väldigt snabbt, håll ut!  Vi hade verkligen det jobbigt med läggning och att han vaknade, men att få sova så här länge det är ju underbart:). Önskar er alla det. 

Inga kommentarer: