onsdag 7 maj 2014

Daimkakor & bloggtips

Idag ska jag göra dessa små snittkakor, från Jennys matblogg. Många känner nog redan till hennes blogg men för er som inte varit där, ni måste klicka er dit! En underbar blogg med massa recept på både mat och godsaker, daim cheesecaken som jag gjorde till Valborg var också från hennes blogg och den var helt underbar, som det mesta därifrån. Så behöver ni middagstips så finns det massor att välja på. 

Här kommer iaf receptet på kakorna som ska provas idag. 

Det här behöver du:
220 gram smör
4 msk sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
200 gram mjölkchoklad med daim-smak

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper.
Rör ihop socker och smör mjukt och arbeta in sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Nu kan du baka in den hackade chokladen. Dela på två och rulla ut till länger.  Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg.
Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler.

Bilden är lånad från hennes blogg.





1 kommentar:

Camilla sa...

Jag råkade visst radera din kommentar, Marie, det var inte meningen:). Du måste prova göra dessa, jättegoda!