måndag 15 november 2010

Hälsa på tomten!?

Jag måste tipsa er om en tomte som bor i Kolmården skogen utanför Norrköping. Jag har visserligen inte varit där, utan bara hört talas om stället och att det ska vara mysigt. När Roine och jag ska åka till Stockholm i december ska mamma och pappa ta med sig Hilma och Maja dit. Det är en man som jobbar vanligt 11 månader om året och sen är han tomte några veckor i december. Han jobbar helt ideellt och det finns ingen el, inget att köpa eller någon restaurang. Skogen är helt upplyst av stearinljus och han tar inte heller något i inträde, men man får gärna lämna ett bidrag i form av ljus.
Han har även byggt en liten kyrka till nissarna så hela kyrkan, bänkarna och dörren är lagom till barnen och sen har han gjort en förstörelsemaskin till krigsleksaker. Han tar självklart emot önskelistor också=).

Kan tycker att han verkar vara en hel mysig snubbe som inte bryr sig om pengar utan att göra något bra för barnen. Tydligen är det runt 10 000 barn där varje år, så man är tvungen att boka en vecka innan man åker dit. Det låter i alla fall som ett ställe som är värt ett besök.

2 kommentarer:

Terece R sa...

Hej! Lät ju spännande. Hur hittar man dit?

Camilla sa...

Hittade detta på internet=)

Följ E4:an norrut från Norrköping. Sväng av mot Getå, åk cirka tre kilometer, sväng vänster vid skylt Villa Fridhem. Kör cirka två kilometer på en grusväg. Håll utkik efter lyktor i träden på höger sida. Parkera och följ lyktorna in i skogen.