fredag 3 januari 2014

Mot Baggetorp

Mot Baggetorp för att fira barnens farmor på sin 66 års dag! Elvis inviger även sin nya bilbarnstol, som efter mycket övervägande tillslut blev en Maxi Cosi. 

En fråga till alla er med tre barn. Hur får ni plats med alla bilbarnstolar? I vårt fall är det Majas stol som tar stor plats och är boven i det hela. Vi vill inte byta till en bälteskudde som Hilma sitter i redan, känns lite väl tidigt. Så för att Hilma ska kunna knäppa sitt bälte så fick vi sätta Elvis i mitten. Hur gör ni andra?

4 kommentarer:

Madeleine sa...

Hej!
En bältesstol som din äldre dotter sitter i är att föredra framför en sådan kombistol som din yngre dotter sitter i. Läs här om kombistol: http://www.ntf.se/Halland/default.asp?RecID=24139

Camilla sa...

Tack för ditt svar. Jag läste allt i länken, men förstod inte vad du menar. Hittade detta: I en framåtvänd kombistol är det svårt att få bilbältena nära kroppen på barnet och över höfterna och bröstbenet. Framåtvänt sitter kombistolen fast enbart med bilens bälte med barnet emellan (de inre bältena tas bort för att skona nacken). Då får barnet hela stolens tyngd på ryggen vid en krock och den tunga stolen kan dessutom tippa framåt.

Hennes stol sitter fast i Isofix fästen och bilens bälten är alltså bakom stolsryggen. Eller fattar jag helt fel=)?!

Anonym sa...

Hej! Är det inte smidigast att ha Hilma i mitten, Elvis på den sidan av Hilma som hon spänner fast sitt bälte med. För vad jag förstår är det för trångt att ha Maja och Hilma bredvid varran. Så Hilma i mitten och Elvis på den sidan där bältes saken är och Maja på den andra sidan. Måste väl vara betydligt lättare att få in Elvis i bilen så.. /Frida

Camilla sa...

Absolut skulle det vara det, det är lite bökigt nu😊. Vi har provat allt och det går inte att knäppa Hilmas bälte då heller, hennes stol fick Roine pressa ner mellan deras stolar och gick inte att få upp igen utan att lossa någon annan stol.