söndag 5 januari 2014

Febrig liten kille

Elvis vaknade till för någon timme sedan. Vi gick in och gav honom nappen ett par gånger, sen upptäcker vi att han var febervarm. Först tog vi tempen i örat som vi gör på tjejerna, men den visade bara 36,5-37 grader. Eftersom han kändes varmare än så hämtade vi rumptermometern (som inte används på ett bra tag) och den visar 39,7 grader(!). Han är fortfarande världens gladaste och visar inga tecken på att han har så mycket feber, kan en termometer bli gammal och visa fel?! För vi tog sedan tempen ett par gånger till och den visar väldigt olika. Vi går nu på allmäntillståndet och gav honom en alvedon, blir det inte bättre imorgon bitti efter lite sömn, så blir det ett besök hos farbror doktorn. 

2 kommentarer:

Nissetroll sa...

Tror att bebisar ibland kan ha för små öron så att inte örontermometern inte kommer så långt in som den ska, då blir det lägre temperatur. Men det känns som att man får ta flera ggr för den visar ofta lite olika.

Camilla sa...

Precis! Vi tog tempen på honom nu på em. Örontermometern visade 36,6 och den i rumpan 39,6, så det var en väldigt stor skillnad. Skulle bara vara så mycket smidigare att ta i örat ibland, då kan man kan göra det tex när han sover, slippa ta av allt.