lördag 20 augusti 2011

Lördag på Villagatan

Igår var vi barnvakt åt William medan hans mamma, pappa och lillasyster var uppe i Stockholm (på ett mindre roligt besök).
Allt gick jättebra och det blev en hel del lek med Hilmas Pippihus, då Wille är galen i Pippi och så var vi nere vid fotbollsplanen och flög lite med Hilmas drake. Som ni säkert såg i tidigare inlägg så målade vi även med fingefärg och Hilma och Wille gjorde en varsin tavla.
När Wille blev hämtad av sin mormor så åkte Hilma och Roine ut till Baggetorp för att hämta en sak hos hans föräldrar. Det var lite skillnad på fart och ljudnivå här hemma då, när bara Maja var kvar hos mig=). Men det är underbart att sitta och titta på barn som leker och har så himla roligt ihop och ännu bättre när det är sin bästa väns barn=).

Maja var på sin 18 månaderskontroll igår med Roine. Så nu väger hon exakt 12kg, eller så exakt vet jag inte om det blev med tanke på att hon blev jättearg när skona skulle av inför vägningen. Det hela slutade med att BVC sköterskan fick väga hennes skor först lite snabbt och sen fick hon ha på sig sina älskade skor under vägningen och så drog de bort vikten på dom sen. Det är inte alla barn som väger sig naken med skorna på. Det krävs en skotokig Svenssonunge för det=). Så 12kg och 88cm lång (8cm på ett halvår), även att mäta huvudet var ju nästan helt livsfarligt. Så när hon skulle få sprutan så var hon redan jättearg, så den märkte hon nog inte av så mycket. Min lilla plutt!

Igår kväll var vi på kräftskiva hos Fia och Jimmy, mycket trevligt. Så idag bjöd barnen på en ordentlig sovmorgon, tack för den.
Det blir en lugn lördag här hemma idag. Eller vi har bakat en mazarinkaka, Hilmas dopbullar (som vi hade på hennes dop, har inget bättre namn på de) och så hallongrottor. Men så mycket mera aktivitet blir det nog inte idag. Skönt med en lugn dag ibland med inga måsten.

Inga kommentarer: