tisdag 15 februari 2011

Tisdag

På förmiddagen åkte jag och barnen till badhuset, vi var hemma lagom till lunch och Maja somnade sött efter det. Den här gången gick det mycket bättre med Maja, hon började plaska på en gång och var ett litet våtdjur under hela vistelsen där. Men det är allt en liten utmaning att ta med sig två barn till badhuset helt själv, men det gick riktigt bra.

Idag var det egentligen syskonsång, men vi hoppade över det idag. Jag har funderat på om vi ska hoppa av den här terminen. Jag har inte riktigt bestämt mig ännu, men det lutar åt det hållet. Dels så är det pappornas omgång denna termin...det verkar som alla mammor har börjat arbeta=). Visserligen gör det mig ingenting, jag är väl där för barnens skull, eller?! =) Den verkliga anledningen är att denna vecka går det bra att åka dit eftersom jag är ledig torsdag och fredag också. Den andra veckan är jag bara ledig på tisdagen och det är den enda dagen som vi kan ta det lugnt och ha lite mysmorgon på. Så den veckan känns det mer som ett måste. Sen när Maja börjat röra på sig så är barnen mer vilda än tama under tiden vi är där, så det är mest jag som sitter i ringen och sjunger och gör rörelser. Det är inte så hela tiden eller varje gång, men jag tror vi hoppar av och gör andra saker på våra lediga dagar. Som ett badhus besök, som idag tex.

Vi väntar på att Roine ska komma hem och sen om någon timme kommer Roines föräldrar och hans pappas syster och man hit och fikar. Roines faster har nämligen stickat till barnen och vill komma hit och lämna det. Gulligt, men resultatet kan ju variera i denna konstform. Sen att jag har träffat dessa personer en gång tidigare, för sådär 5 år sedan...och det var även då Roine träffade de senast. Men de skulle inte stanna länge och Roines pappa skulle köpa med sig semlor, så det blir nog trevligt=). Jag är mest lite nervös över hur Hilma ska reagera över att få en stickad tröja från en okänd släkting.
Barns kommentarer kan man inte alltid förklara sig ur, de har en tendens att vara lite för ärliga ibland. Jag råkade ut för en rätt så pinsam situation inne på H&M förra veckan när Hilma utbrister rätt så högt eftersom hon stod en bit ifrån mig:

"Mamma, jag har kli i rumpan, vi måste smörja mig när vi kommer hem!"

Problemet är ganska lätt löst eftersom det inte är kli i rumpan utan oftast trosorna som sitter lite snett. Men det visste varken personalen eller de andra handlade kunderna som log åt mig efter hennes uttalande. Man vet aldrig vad som kommer ur dessa små munnar...

Dags att köra ett varv med dammsugaren och ringa och efterlysa Roine innan gästerna kommer.

Inga kommentarer: