måndag 16 december 2013

Daim fudge

Vi bakade ju lite julgodis i söndags och jag måste tipsa er om denna otroligt goda fudge, det bästa julgodiset jag har ätit iaf och dessutom ganska snabbt och smidigt att slänga ihop. Du behöver inte vara en hejare i köket för att klara detta, särskilt inte om du har en digital termometer. 
Jag har gott och småätit dessa under hela dagen, så det kommer garanterat bli en sats till innan jul:). 

Du behöver:
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
1 msk honung
150 gram mjölkchoklad te.x daim

Gör så här :
Mät upp grädde, strösocker, sirap i en stor kastrull. Låt koka till 120 grader, eller tills smeten klarar “kul-provet". (Kulprovet är att du kyler ner några droppar av smeten i iskallt vatten, och när du kan forma en kula av detta så är den färdig.) Rör sedan ner honung, smör och bryt till sist ner den goda chokladen i blandningen. Rör tills allt har löst sig och du har en fin smet. Häll upp i en bakpappers-klädd form ca 15*25  cm, låt stelna och skär sedan i önskad storlek. 

Inga kommentarer: