måndag 20 augusti 2012

Vem är Maja 2 ½år

Maja är just nu en väldigt mysig liten tjej. Hon är (nästan) alltid väldigt glad, pussas, gosar och framför allt så pratar hon konstant. Hon leker jättebra tillsammans med Hilma och de kan leka timmar och oftast hela dagar igenom utan att bråka. Hennes rollekar som Hilma och hon fantiserar ihop är inga lätta saker, man glömmer väldigt lätt bort att hon bara är 2 ½ år. Hon sover inte middag, har ingen napp och dricker inte heller välling längre. Sedan ett halv år sedan så byter hon alltid piss-blöja själv och imorse så hade hon bytt natt-blöjan själv också och kastat den i soporna, "för den var ju kissig... ".
Hon är just nu i en väldigt rolig ålder och för oss föräldrar är det just nu bara en dans på rosor. Självklart kan hon också bli arg, men det sker inte allt för ofta.
Det blev så uppenbart hur stor hon blivit i Skara då hon hängde med i Hilmas takt hela tiden och gick själv genom parken dagarna igenom utan att klaga ett dugg. Vår lilla tjej har blivit så stor.

Något annat som är roligt med henne är att kiss och bajs åldern är ingenting som hon håller på med, nej inte alls. Istället är den lilla filuren i hallon-åldern. Allt är hallon! Hallon-pappa, hallon-smörgås, hallon-kiss, hallon-korv, hallon-bil, hallon-mjölk osv ni förstår. Allt började med att hon satt och sjöng smurfarnas hallonsaft visa och så bytta hon ut saft mot andra saker. Nu för tiden så är oftast hallonen utbytta mot korv, så texten går istället. Korv, korv, hallonkorv bättre hallon inte korv(!!??).
Sjunga är något som är hennes favorit sysselsättning, hon sjunger hela tiden och man får inte sjunga med henne utan hon ska sjunga själv, med utantag för Hilma. Som vuxen får man allt hålla tyst.

Det var lite om vår Maja, 98cm lång och 15.1kg full med kärlek!

Inga kommentarer: