onsdag 3 mars 2010

Sjukhusbesök

Imorse när Hilma vaknade hade hon 39.9 graders feber igen och hon spydde upp alvedonen som hon fick. Jag ringde till Lövåsen för att få en tid under dagen. Svaret jag fick efter ha valt "akuta fall" var att "vi ringer upp er omkring 16.05 i eftermiddag". Inte till mycket hjälp där inte! Så jag ringde sjukrådgivningen och hon tyckte absolut att någon var tvungen att titta på henne idag, så hon kopplade mig till barnmottagningen på Kullberska. Vi fick tid där klockan 14.
Efter 3h på sjukhuset med en del undersökningar, provtagning och ett par röntgenbilder så konstaterade läkaren att hon har öroninflammation på ena örat och en lättare lunginflammation. Så det blev ett besök på apoteket för att hämta penicillin och luftrörsvidgande. Så när vi kom hem var det dags för "Bamse-medicin", som den nu heter här hemma.

Hilma är inte lätt att ha med att göra när det gäller sjukhus, sprutor och allt vad det innebär. Eftersom hon hade så hög feber så fanns det inte mycket ork att protestera, men tillräckligt för att göra det besvärligt för läkaren att undersöka henne. Han fick inte lyssna på lungorna eller hjärtat, inte titta i öronen eller i halsen. Så efter lite krångel och en hel del övertalande så var vi klara och skulle ta tempen och stick i fingret. Sänkan var på 136, så riktigt frisk är hon ju inte! Eftersom han inte tyckte att hennes lungor lät helt bra, blev det ett besök på röntgen också. Där hade vi lite hjälp av en Pixibok "Bo går till doktorn" där Bo ramlat och brutit armen och måste då röntgas. Eftersom hon då var så trött, gick det faktiskt ganska bra.

Vi fick en tid för återbesök i april och jag hoppas att vi ska kunna bearbeta lite av hennes rädsla tills dess. Så nu får vi börja med att prata om hennes besök hos "Bamse-doktorn" och när hon fick "Bamse-medicin". (Bamse- kommer från att Bamse satt på dörren in till barnmottagningen.) Eftersom hon knappt varit sjuk under sina 2 ½ år så vet jag inte varifrån hon fått sin rädsla ifrån.

Nu hoppas jag att hon blir bättre snart. Om hon fortfarande efter ett par dagar skulle vara slö och inte dricker eller äter något, så måste hon antagligen bli inlagd. Så nu håller vi tummarna för att "Bamse-medicinen" hjälper och att vi slipper det!

2 kommentarer:

Marie sa...

Stackars liten, hoppas hon snart piggar på sig!
Det är min mardröm, att August skulle behöva medicin innan han har lärt att sig svälja tabletter för det skulle aldrig gå. Vi försökte med hosmedicin en gång, men gav upp - han fick hosta istället. Vi får tvinga i honom suppar de få gånger han behöver Alvedon. Han gillar visserligen sjukhus och så, men medicin går inte.

Camilla sa...

Det gick ganska lätt igår att få i henne, men hon hade ingen ork att kämpa emot då heller. Imorse var det lite mera övertalning, men den smakar jordgubb. Så fort hon smakat lite granna så går den i. Utan Bamse-medicinen blir man inte heller frisk=).