onsdag 24 mars 2010

Själva...

Då var det dags att vara själv igen! Idag åkte Roine på Regionsmöte i Stockholm inkl. övernattning. Jag hoppas att Majas mage är bättre idag än vad den var igår. Hon skrek nästan konstant (bara några tupplurer på ca 10 minuter) mellan 19-23.30, då hon äntligen somnade. Dessa dagar kommer var tredje/fjärde dag, så jag hoppas att det ska vara lugnt ikväll!

Jag har för en stund sen lämnat Hilma på dagis och snart kommer Veronica och John. Då blir det en liten promenad och sen ett besök på BVC för att se hur stor min lilla tjej blivit. Eftermiddagen har vi bokat upp med mamma, då blir det ett besök i skogen med lite picknick. Vi har sett till att ha dagen fullbokad så jag slipper ha en uttråkad och trött Hilma här hemma.

Hilma har varit jätteduktig med både vällingen och nappen nu. Vällingen har varit helt borta i över en vecka nu och frågar man henne om den så sträcker hon ut tungan och säger att den är blääää. Så himla skönt att det gick så smidigt! Nappen har hon inte haft någon gång mera än på kvällen när pyjamasen är på. Eftersom att jag tror (kanske) att vi kan sluta med dom ganska snart också, så har vi bytt ut Tomten mot Bamse istället. Vi ska åka till Kolmården och lämna dom till Bamse och sen ska han lämna dom till Katten Jansson. Hilma fick bestämma själv vem som skulle få dom och Katten Jansson fick äran!

Dags för lite amning!

2 kommentarer:

Nissetroll sa...

Ja det är mycket som ska vänjas av. Välling har August aldrig ätit, så det problemet har vi iaf inte, men nappen... Han skulle nog ha den 24 timmar om dygnet om han fick bestämma. Vi försökte begränsa det till endast middagssovning och nattsovning, men då började han suga på allt annat - fingrar, kläder, kuddar, han hade nåt i munnen hela tiden. Och eftersom nappen är bättre för tänderna än fingrarna så är vi nu tillbaka nästan på ruta ett. Eller ja, han får ju såklart inte ha den utomhus, eller på stan eller så, men nog ger vi med oss lite oftare än vil skulle önska när vi är hemma.
Sen är han inte ett dugg intresserad av potta eller toalett heller, så vi får väl se hur länge han kommer att ha blöja. Har Hilma har slutat?

Camilla sa...

Det känns nu som att nappen kommer försvinna inom några månader. Hon säger ingenting om den på dagarna, bara om hon är trött och vill sova. Men oftast sover hjon inte, hon ligger i sin säng bara för att hon får ha nappen då och när hon går upp låter hon den ligga där. Sen måste man smyga upp och hämta den, för annars kommer hon med den lite senare. Men hon har blivit väldigt duktig med den.

Blöjan är kvar. Fast varje gång vi byter den så får hon sitta på toaletten och oftast kommer det lite då. Efter att hon har slutat med vällingen så är oftast blöjan torr på morgonen, så då kissar hon på toaletten. Igår hittade jag henne på toaletten och hon berättade att hon var kissnödig och visst kom det. Så en liten bit på väg, men vissa dagar har hon inget intresse av det.
Att bli blöjfri är inget man kan tvinga dom till, dom måste ju vara mogna för det. Jag hoppas att vi ska slippa den till sommaren.