torsdag 18 februari 2010

Torsdag

Dagarna rullar på med väldig fart. Efter att Roine lämnat Hilma på dagis idag hade vi bestämt att fara in till staden för att uträtta lite ärenden. Första stoppet var färghuset för att hämta tapetprover till Hilmas nya rum. Lättare sagt än gjort, vi hade innan bestämt hur den skulle se ut, men hittade ingen med dom rätta färgerna. Så nu har vi inte bestämt oss, så det blir en tur dit imorgon igen för att titta i nya tapetböcker.

Innan Katrineholmscentrum fick ett besök av oss blev det en snabb inhandling av lite frukt, tvättmedel och blöjor på Kvantum. Nere på stan bytte vi ett påslakarn sett som vi fått och som jag inte tyckte om, hade bestämt att jag ville ha Pingu. Så passade vi på att åter igen fråga efter skötväskan som inte kommit ännu. Nu verkade hon förstå att vi verkligen behövde den och lyft luren för att ringa och fråga när deb skulle komma, så på onsdag ska den finnas att hämta på Leksaksboden. Lite jobbigt att inte ha någon skötväska.

Sen hade jag bestämt att jag ville köpa lite nya kläder och jag kom hem med ett par jeans och två tröjor. Så roligt att äntligen få handla lite nytt. Eftersom det var 25% på alla jeans på Lindex så blev det ett par därifrån, har aldrig handlat jeans där förut, men dom var rikigt snygga och prisvärda.
Jag är så himla sugen på att shoppa en massa kläder och särskilt nu när magen börjar försvinna. Kanske inte kommer försvinna helt, men den är en bra bit på väg. Efter 6 dagar har jag bara 2½kg kvar av graviditeten och dom kommer nog inte finnas så länge till. Sen kanske man inte ser rikigt ut som förut, men skönt att få handla normala kläder och storlekar igen! Så nu vill vi bara ha lite vår också, slippa vinterjackan, alla tjocka kläder och framför allt all snö. Känns som det är ganska avlägset...

Sen var vi tvunga att gå och hämta bokrea katalogerna, eftersom vi inte har tid att vänta på dom med posten=). Vad tror ni låg i postlådan när vi kom hem!?

Nu ikväll har vi varit på föräldrarmöte om förskolans framtid. Det ska nämligen bli 1-3 och 3-5 avdelningar i Valla och totalt 6 avdelningar istället för 4 som det är idag. Tror att det blir rikigt bra, så antagligen kommer Hilma byta avdelning till hösten, om det inte blir tidigare. Dom vet knappt själva hur det blir ännu, det är en hel del barn som ska flyttas runt. så det kan jag förstå. Så idag har Maja varit på sitt första föräldrarmöte och hon skötte sin jättebra!

Imorgon har vi planerat in ett Norrköpingsbesök och lovat Hilma att vi ska till Busfabriken. Egentligen hade vi tänkt att göra det nästa vecka, men mamma påminde oss om att det är sportlov då. Så vi besämde oss för att åka imorgon istället, kanske lite mindre folk där då.

Nu är det snart dags för en dusch och kvällens sista amning. Än så länge har jag inget att klaga på damens rutiner. Hon ammar sista gången allt mellan 22.00-23.30 och vaknar runt 4.00-5.30 och sen sover tills jag flyttar henne från sängen till nedervåningen. Så en liten sömntuta har vi fått....än så länge iallafall=). I natt kom även Hilma till oss runt 4.00, så vi sov hela familjen i sängen ett tag, sen flyttade Hilma tillbaka till sitt rum efter 1½h, så då fick vi lite mera plats.

Dags för att förbereda sig för sängen, men först väntar två maskiner tvätt att bli hängda...

1 kommentar:

Marie sa...

Vad skönt att hon sover. Vår lilla böna vaknar med ca 1,5 timmes mellanrum och äter på natten och somnar bara om hon får ligga kvar med kinden mot bröstet sen. Men det är ju så kort tag de är så här små, det hinner ändra sig. På dagarna kan hon dock sova 3 timmar i sträck...