onsdag 21 augusti 2013

Första skoldagen

Som hon har längtat efter den här dagen, första dagen i förskoleklass. Hon gick och la sig utan några som helst problem igår och sa att hon ville somna på en gång så att det blev idag fort. 
Roine följde med henne imorse och efter 15minuter så frågade deras fröken Maud barnen om det inte fanns några personer som inte skulle vara där. Så då fick alla föräldrar åka därifrån och för Hilmas del var det absolut inga problem. Några av barnen i Hilmas klass har haft Maud som fröken på förskolan och sen har alla barnen gått tillsammans sen förra julen. Så det är inte så mycket som är nytt, bara lokalena och de stora eleverna. I våras på informations mötet för oss föräldrar förklarade Maud att hon gärna ville att föräldrarna skulle gå efter en liten stund, men att vi gärna fick komma och hälsa på några timmar om någon månad istället. Att det skulle vara bättre för både barnen och henne själv och det förstår jag, det är ju nya barn för henne med.

Det ska bli spännande att hämta henne om några timmar och höra hur hennes första dag har varit. Maja tjatar ihjäl mig här hemma om när vi ska gå, hon längtar efter att gå ut med Elvis i vagnen:). 

Inga kommentarer: