tisdag 5 april 2011

Vårrensning ute

Idag blev det ett par timmar utomhus när Roine kom hem. Vi fixade det sista som ska göras för att sedan välkomna våren och sommaren.
Vi städade lekstugan, så nu är den fin igen. Det var något som vi skulle ha gjort i höstas, men vi hann inte innan all snö kom och som sen vägrade att försvinna. Så det fick bli nu till våren istället, nu återstår det bara att se hur länge den är geggamojjafri. Jag rensade det sista i rabatterna och tog bort lite gammalt och visset.
Träden klippte Roine i helgen med barnen, så nu är trädgården klar iallafall, så skönt. Men det betyder inte att vi inte har något annat att göra utomhus.
I helgen (om vädret tillåter) ska vi tex. ta bort det gamla fönstret i hallen som vi satte för i höstas och sätta dit ny panel på den lilla väggen. Om vi hinner ska vi även bygga ett litet större land som jag och senare ska försöka så något i. Jag fixade ett förra året, men i år jag vill ha ett större.

"Hallå där!" Vi bearbetar Majas rädsla för gungor, idag satte hon sig åtminstone i den, men bara för ett liten stund.

Att springa på altanen är den roligaste sysselsättningen efter någon timme när hon upptäckt trädgården färdigt. Eller det roligaste är nog att gå upp för trapporna till altanen. Detta gör att man inte hinner så mycket om man är ute själv med henne.

Garaget var också roligt att vara i. Här har hon hittat några sladdklämmor, perfekt leksak för en ettåring... Det finns visserligen inte mycket i ett garage som är bra för en ettåring.


Ni kanske undrar varför det bara är en massa kort på Maja. Förklaringen är ganska enkel, Hilma vill inte vara med på kort. Man får vara snabb om man ska ha med henne, eller om man ska ha med ansiktet på henne och sannolikheten att det blir ett lyckat kort är inte så stor. Vi jobbar på det...

Inga kommentarer: