måndag 22 juli 2013

Tandläkarbesök

I lördags morse kom en gråtande Hilma  in springandes in i vårt sovrum med blod runt och i hela munnen. Hon hade hoppat på studsmattan (j*vla uppfinning) och slagit ut sin halvlösa framtand och det blödde rejält. Så idag blev det ett samtal till försäkringsbolaget och tandläkaren, så där är Roine och hon just nu. Ni som följt mig ett tag nu vet hur det brukar gå hos tandläkaren med henne, men vi har förklarat för henne att de måste titta i hennes mun där tanden satt och skriva i datorn vad som hänt och hon verkar förstå. Sen kan allt hända när hon väl är där och de ska titta, men förhoppningsvis är hon modig och låter de få göra sitt jobb. Hoppas att pedagogiken och charmen finns hos tandläkaren idag, den brukar nämligen saknas de gånger vi tidigare varit där.

Vi vet egentligen inte vad som hände, men det vi fått förklarat från Hilma så hoppade hon och for in i nätet och tanden fastnade där. Så nu skojar vi med henne och säger att man måste hoppa med stängd mun i fortsättningen=).
Nu får vi se hur länge det dröjer innan den nya framtanden kommer ut, den andra är också lite lös och jag hoppas att den också ramlar ut snart, denna gång utan en olycka. Just nu ser hon lite rolig ut med den stora gluggen.

Inga kommentarer: