tisdag 9 september 2008

Full rulle...

Igår kväll vid sex var vi tillbaka i Valla igen. Då blev det en hel del gos med Hilma och lite mat, nutella crepsen till lunch var inte så mättande=).
Paris resan var underbar, vädret kunde dock ha varit lite varmare...lite besviken över det! Annars har vi turistat, ätit god mat och försökt shoppat...

I lördags strosade vi mest omkring,vi åt lunch på Champs Elysées och gick lite i affärer där. Åkte senare för att leta upp hotellet, lättare sagt än gjort. Men efter en längre promenad så hittade hotellet och blev glatt överraskade över rummen. När vi bokade rummet så skulle vi ha delad toalett och dusch, men det visade sig att vi hade det på rummet. Allt blir så mycket enklare då, så hotellet har vi inget att klaga på. (Kanske bara att det låg lite avsides, men det hade vi ju valt själva. Nästa gång kommer vi nog välja ett lite dyrare och mer i centrum för att slippa åka så mycket med tunnelbanan.) Jag somnade gott klockan 21 den dagen, efter att ha varit uppe sen 3.30.
På söndagen försökte vi gå upp tidigt för att titta oss omkring. Vi kom upp skapligt och började med att ta oss till Eiffeltornet. Efter många vänder så bestämde vi oss för att åka upp till andra våningen. Det hela slutade med att jag och Andreas åkte hela vägen upp. Vi som är lite tuffare!! Efter detta var det dags för shopping, men icke! Det är tydligen stängt på söndagar, så vi åt lite lunch och for vidare till Lovren för att spana in Mona Lisa. Det hade 50 000 andra och bestämt sig för, vi hade ju tur i oturen att första söndagen i månaden är det gratis inträde på en del
sevärdigheter i Paris. Det var ju alla turister och Parisbor tvungna att utnyttja och vi var några av dom. Såg Mona Lisa och lite andra tavlor och "gubbar". Åkte sen till den sista sevärdigheten, Notre Dame. Senare på kvällen gick vi ut och åt pasta.

Eftersom vi inte fick något shoppat på söndagen så klämde vi in lite shopping på hemfärdsdagen, ca 1½h. Detta medförde att om vi hade anlänt till bussterminalen 2 minuter senare hade vi fått tagit en taxi i 7 mil till flygplatsen. Det är en annan historia.
Lite kort om vad vi gjorde i Paris. Tack Kristin och Andreas för en underbar resa!!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack själva!Var underbart, nästa gång vi åker till frankrike blir det besök på disneyland med=)Men först ska vi nog se till att åka till Prag ihop!!=)
Love love love!Puss kristin och andreas

Camilla sa...

Klart det ska bli Disneyland nästa gång, med knoddarna=). Det får dröja ett litet tag... Puss puss på er!