torsdag 1 januari 2015

En annorlunda nyårsafton

Vår nyårsafton blev minst sagt annorlunda. Vi har de senaste åren haft huset fullt av middagsgäster som gått hem långt efter midnatt, men inte i år. Jag bestämde ganska tidigt att jag gärna skulle bli bortbjuden, mest pågrund av att vi skulle ha julafton här och samtidigt skulle det vara så skönt att gå bort för engångsskull. Så planen var att vi skulle till Veronika, Daniel och Marion, bara våra familjen, en lugn men mysig kväll. Något vi hela familjen såg väldigt mycket framemot, men tyvärr så blev Marion sjuk! Så vi har nu skjutit upp firandet och om Marion mår bättre i helgen så tänkte vi fira det nya året då istället. Inte så dumt det heller:). 

Så igår fick vi tänka om helt och komma på en ny nyårsmeny och det slutade med:
Hummersoppa till förrätt (både Elvis och Maja älskade det). Till huvudrätt gjorde vi potatisgratäng, ankbröst och apelsinsås och efterrätt blev hemmagjord vaniljglass, stekt sockerkaka och även där hemmalagad kolasås. En väldigt god middag om jag får säga det själv:).
Puss på dig pappa och tack för den goda glassen!!

För mig gjorde det inget att fira med bara familjen, värre var det med Hilma som försökte in i det sista att komma på någon att fira med. Vi hade säkert kunna bjudit bort oss hos någon annan, men det var mysigt att bara vara vi också. 
Efter maten tittade barnen på Hitta Nemo på Barnkanalen och sen spelade vi lite spel tillsammans och åt godis (se inlägget innan). Båda barnen höll sig vakna enda till 23.30, sen sov de gott i soffan mellan oss, men vi väckte dom vi tolvslaget så de fick se raketerna. Maja somnade om på min axel, men lyckades se några fyrverkerier innan och Hilma spillde ut sitt glas innan vi hann skåla. Så hur detta år kommer bli, det får vi se:). En väldigt annorlunda nyår helt enkelt. 
2014 lämnar vi bakom oss nu. Ett år med alldeles för mycket tråkigheter och för många begravningar. Nu ser jag framemot ett bra 2015, utan några som helst nyårslöften:). 


Inga kommentarer: