tisdag 17 april 2012

Vår tisdag!

Idag blev äntligen vår utflykt till Tropikarium av och nu har vi bara en tisdag tillsammans med Kristin och barnen kvar, sen börjar hon jobba om några veckor. Så himla trist, för vi älskar våra tisdagar tillsammans med dom. Vi får ses andra dagar istället, antagligen mest helger, men det blir inte alls samma sak. Vi får helt enkelt planera in en mammaledighet tillsammans=).

Besöket på Tropikarium lockade fram mina små fegisar till topp och Maja vägrade lämna vagnen och ville allra helst ville hon bli buren. Hon fick panik när vi tittade på de första djuren, sköldpaddorna!!!??? Hur farliga är dessa djur i en "glasbur", herregud! Hilma var inte särskilt mycket modigare hon, hon höll ett bra avstånd till alla burar och akvarium. Jag fick räkna till 10 vid ett par tillfällen under besöket. Men vid andra varvet där inne lättade det och Maja var till och med framme vid rutan och "hälsade" på fiskarna.
Det var en väldigt mysig dag tillsammans med Kristin och barnen. Efteråt åkte jag och barnen en sväng till Maxi huset och fyndade lite, barnkläder så klart. Sen var det bara hem och skjutsa Hilma till gymnastiken vid 17. Hennes kommentar när hon var hemma igen var:

"Mamma, gympan var jätterolig, jag grät och var ledsen bara en gång. idag"  Med ett stort leende på läpparna. Kan man göra annat än att le, anledningen var att hon inte ville vara med på leken under hökens vingar och blev därför blev ledsen. Hon har blivit det vid två tidigare tillfällen, men vi har pratat med henne och sagt att man inte behöver vara med om man inte vill. (Sen ska vi inte gå in på vad jag tycker om pedagogiken i gymnastiken, för den är kass.) Det var skönt iallafall att hon var nöjd över sitt beslut att hoppa av den leken, även om hon blev ledsen.

Inga kommentarer: