söndag 24 juli 2011

Våra senaste dagar...

Nu har det gått ett par dagar sedan senaste uppdateringen. Den första semesterveckan har gått jättefort och inte tala om dagarna.

De senaste dagarna har vi:

* Varit i Stockholm med familjen Nilsson/Daun. Galet mycket folk på Gröna Lund (något annat hade vi inte räknat med). Efter mycket velande, osäkerhet och avvaktande så provade Hilma 3 stycken olika karuseller, dessvärre var köerna väldigt långa för en 4-åring på vissa karuseller så hon hann bara åka 5 gånger. Men frågar man henne nu i efterhand så var den roligaste karusellen den som gick fortast och högst upp. Så på Ölands djurpark hoppas jag att vi ska hinna med några fler åk.
Hilma gillade även de tre olika färdmedlen som tog oss från Enskede till Djurgården, buss, tunnelbana och spårvagn. Maja var mindre road, på första bussresan skrek hon hysteriskt ett tag, men det blev bättre för varje byte, plutten!

På kvällen var Kristin, jag och Lovisa på allsången vid Djulö. Shirley Clamp är min nya idol, åtminstone inom personlighet. En helt underbar och underhållande artist är svår att hitta.

* I torsdags blev det en liten sväng in till stan för ett par till fynd, denna gång på Lindex. Maja fick en FIX höstjacka som hon ska ha till dagis för 140 kr och en regnjacka för 100 kr. Lite lagom så där. Det stora fyndet stod Roine för. Han har länge behövt nya bindningar till sin snowboard, men eftersom det aldrig har varit akut så de har dugt de han har haft. Men inne på Team Sportia så köpte han ett par för 100 kr, de skulle egentligen kostat mellan 1500-2000kr. Det var ett riktigt fynd! Roine var så glad att han skruvade fast de direkt när vi kom på brädan och önskade att snön skulle komma så han fick prova. Så nu behöver han bara ha ett par nya boots också.

På eftermiddagen kom min bror förbi och firande Hilma lite i efterskott (någon månad). Så det blev Legobygge tills barnen skulle sova och Niclas stannade kvar och åt med oss och så tittade vi på film (åtminstone Roine och Niclas, jag sov nästan igenom hela).

* I fredags kom Jos, Gustav, Lisa, Martin och Felix hit på lunch och Jos och Gustav gick inte hem förrän vid sju. Så den dagen gick fort, skönt att slippa känna någon stress över att man måste göra saker, utan man kan bara ta det lugnt och ha dagar med besök en hel dag.
Roine och jag grillade oxfilé med potatisgratäng och kantarellstuvning och drack lite rödvin på kvällen, så en bra dag fredag.

* Igår var Roine och jag på Emils 30 års fest. En mycket trevlig sådan och vi var i säng efter halv fyra någon gång.
Eftersom mamma och pappa var iväg på semester på fick barnen sova hos Fia och Jimmy för första gången. Det hade gått jättebra (jag trodde inget annat), det var bara Fia och Jimmy som inte sovit så bra=). Att ha en 4-åring på en madrass nere vid fötterna som snarkar lite till och från, pratar i sömnen en hel del och dessutom knapp ligger stilla på nätterna, är inget de är vana vid.
Maja däremot som som en sten hela natten och somnade precis som vanligt och sov till nästan halv 9.

Så idag har det inte blivit mycket gjort. Vi hann med att se en film innan vi hämtade barnen och sen åkte vi förbi hos mamma och pappa. De hade precis kommit hem och stod och packade in sakerna från bilen när vi kom på uppfarten. Så där blev vi kvar till barnens stora lycka, Om Hilma skulle ha fått upp sin bildörr själv skulle vi inte hunnit stannat bilen förrän hon skulle varit ur den. Det var verkligen någon som saknat sin morfar och mormor, underbart att se!

Inga kommentarer: