tisdag 8 januari 2013

Badhuset med blöjfri Maja

Idag hade jag lovat barnen badhuset, eller främst Maja, eftersom hon har slutat med blöja och snart har klistrat "kiss-lappen" full med klistermärken. Idag är jag ledig och det passade för ett besök där och som barnen har tjatat och längtat. Barnen är inte bortskämda över att besöka badhus direkt, kanske borde man åka dit oftare. Lyckliga barn var bara förnamnet där inne.
Vi hade sådan tur att vi stötte på Fia, Jimmy och Wilton där också, så över 2h vattenlek var över fort. Vi åt även mat tillsammans utanför vid bowlinghallen, pannkakorna med sylt och mjukglass var väldigt uppskattade.

Maja började någon dag innan jul med att hon ville ha trosor och vi tänkte att äntligen har hon bestämt sig och dessutom utan att vi tvingat eller tjatat på henne. Juldagen var vi hemma och hon hade ingen blöja från 9.00 och hon gick under dagen och försökte kissa på toaletten,utan resultat. Tillslut vid 18-tiden kom hela dagens behov på hallgolvet. Det gick sen två dagar utan en olycka och hon ville bestämt ha trosor till förskolan i onsdags. Där gick det inte så bra utan de bytte byxor och trosor tills de var slut i väskan. Maja och jag bestämde på kvällen att dagen efter, i torsdags, skulle hon ha blöja på förskolan eftersom hon sen var ledig i 6 dagar och hann vara utan blöja hemma först. Så nu har hon varit utan blöja i 6 dagar och inte en enda liten olycka har hänt. Min stora tjej! Så imorgon blir det en blöjfri Maja som går till Grodan och förhoppningsvis fungerar det lika bra där som det gjort hemma. Hoppas verkligen det.

Så när vi började med att klistra klistermärken så fick hon välja vad som skulle hända när pappret var fullt. Då valde hon att vi skulle åka till badhuset och eftersom det går åt en hel del klistermärken om dagarna så passade vi på att åka dit innan den blivit riktigt full.
Det var verkligen värt att vänta på att hon själv var redo och slippa tvinga och tjata på henne innan hon ens var intresserad. Skönt att bara få ett blöjbarn till sommaren, det var mitt mål iaf=). Vi får se hur länge hon kommer behöva blöja på natten, eftersom barnen går upp och leker och tittar på Tv innan vi går upp så är det lite svårt att veta hur mycket hon har kissat på natten och vad som kommit på morgonen. Hilma var torr på natten innan hon var torr på dagen, så det var lättare att ta bort den. Men jag tror det löser sig ganska snart, det är jag inte så orolig över.
 














1 kommentar:

Annelie sa...

skönt med blöjfria ungar....och i sommar börjar ni om, hehe :)

Odin totalvägrar att gå på toa...suck! Samma med nappen och hans snuttar, går INTE att va utan....suck!(igen)