Ibland tryter inspirationen till vardagsmaten och det känns som man lagar samma sak varje vecka, eller bara jag som känner så?! Därför tänkte jag tips er om korvstrogarnoffen Roine gjorde idag och den är perfekt att göra och frysa in, för gör du efter detta receptet blir det massor med mat:).
Det här behöver du :
1 stor faluring- cirka 800 gram
olivolja
1 riven gul lök
3 morötter
1 pressad vitlöksklyfta
2 burkar med kokosmjölk
5 msk med tomatpure
1-2 msk med röd curry pasta (eller mer om du vill ha starkare)
2 msk finhackad persilja
Gör så här :
Skär korven i skivor och gör lagomstora strimlor av den, riv löken och vitlöken. Skala morötterna och skär tunna skivor.
Hetta upp en djup stekpanna eller gryta med olivolja fräs lök och morötter glansigt och vänd ner korven. Fräs en stund, men korven ska inte få färg.
Häll i tomatpure, currypasta och vänd om under stekning. Tillsätt sedan kokosmjölk och låt sjuda upp ett par minuter, ta bort från spisen och vänd ner persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar